Nápady na výlety

Vysoké Tatry sú prírodne najatraktívnejším a najnavštevovanejším turistickým regiónom Slovenska. V centre tohto regiónu s pekným výhľadom na hlavný hrebeň Vysokých Tatier sa nachádza náš rekreačný dom – Charitný domov.

Doprava je zabezpečená Tatranskou elektrickou železnicou v smere Poprad – Starý Smokovec – Štrbské Pleso. Jedna zo zastávok tejto železnice „Pod Lesom“ je blízko nášho domu.

Celá oblasť Vysokých Tatier je zaujímavá, krásu tejto oblasti okrem najvyšších vrchov dotvárajú aj iné zaujímavosti, ktoré je možné navštíviť aj v prípade nepriazne počasia alebo neotvorenia turistickej sezóny.

Z množstva sme pre Vás vybrali niektoré:

• BACHLEDKA – nádherný chodník v korunách stromov bol otvorený v jeseni 2017 (cca 30 minút autom od Charitného domu), www.chodnikkorunamistromov.sk
  • rázovitá oblasť Ždiar, kde sa stretnete s typickými goralskými obcami a ich obyvateľmi,
  • Belianská jaskyňa, ktorá je najbohatšie zdobená jaskyňa Tatier,
  • krásna a romantická plavba po Dunajci,
  • starobylý Červený kláštor,
  • tatranské múzeum v Tatranskej Lomnici.

Milovníkom vody je k dispozícii Aquacity Poprad. Tento moderný termálny Aquapark vyrástol v okrajovej štvrti Popradu. Hostia v ňom nájdu množstvo bazénov rôzneho tvaru, veľkosti a teploty vody, tobogany, kĺzačky, vírivé bazény, saunový svet a mnoho iných atrakcií. V nepriaznivom počasí možnosť využitia plaveckého krytého bazénu a ostatných zakrytých priestorov areálu. Iné príležitosti  sú v termálnom kúpalisku Vrbov, Aquaparku – Tatralandia Liptovský Mikuláš.